ΣΚΟΠΟΣ


Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ 
είναι ένα πολιτιστικό πρόγραμμα του κοινωνικοπολιτικού οργανισμού “Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων” οι οποίες είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Η Ένωση Ελλήνων Καλλιτεχνών, δημιουργήθηκε για να συμβάλλει στις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό μας.

Σκοπός της Ένωσης είναι:
 

1)Η καταγραφή και η παρουσίαση των Ελλήνων καλλιτεχνών και όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με την τέχνη, συμπεριλαμβάνοντας ηθοποιούς, βοηθητικούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, συγγραφείς, λογοτέχνες, ποιητές, εικαστικούς, γλύπτες, ζωγράφους, φωτογράφους, σκιτσογράφους, μουσικούς, τραγουδιστές, συνθέτες, στιχουργούς και γενικότερα όσων εργάζονται και δημιουργούν στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

2)Η παροχή Νομικής στήριξης.

3)Ο καθορισμός όρων και συνθηκών δημιουργίας και διάδοσης του πνευματικού τους έργου.

4)Η συμμετοχή και συμπαράσταση στην διασφάλιση των επαγγελματικών και πνευματικών τους κατακτήσεων.

5)Στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας για την πρόοδο και την ευημερία του Ελληνικού κινηματογράφου, θεάτρου και τηλεόρασης συμμετέχει ενεργά σε δρώμενα και εξελίξεις .

6) Η Ένωση Ελλήνων Καλλιτεχνών, έχοντας ως αφετηρία την ομαδική προσπάθεια για κοινωφελείς σκοπούς θα συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία εκδηλώσεων κοινωνικού χαρακτήρα και δημόσιας ψυχαγωγίας.

7) Το συντονισμό για την οργάνωση της ΕΝΩΣΗΣ θα τον πραγματοποιεί εξειδικευμένη επιτροπή σύμφωνα με το καταστατικό της.

Στον σχεδιασμό δράσης της Ένωσης, προκειμένου να πετύχει τον σκοπό της, περιλαμβάνονται πολλές παραδοσιακές αλλά και καινοτόμες ιδέες, όπως της ανάπτυξης σε όλη την Ελληνική περιφέρεια ομάδων με κοινή με την Ένωση σκέψη και πολιτιστική ευαισθησία. Μέσα από την δράση αυτών των ομάδων φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε σε όλη την περιφέρεια έναν πολιτιστικό ιστό, δημιουργώντας εργαστήρια τέχνης, εκθεσιακούς χώρους, τον θεσμό του πολιτιστικού καφενείου και πολλά άλλα. Στόχος μας είναι να δοθεί βήμα προβολής σε κάθε Έλληνα καλλιτέχνη, ανεξάρτητα του τόπου καταγωγής και διαμονής του, καθώς και της κοινωνικής του τάξεως. Θεωρούμε ιερό το δικαίωμα στην τέχνη για όλους τους ανθρώπους, πόσο μάλλον για τον λαό που γέννησε τις τέχνες και τις επιστήμες.
Η αγκαλιά της Ένωσης είναι βέβαια ανοικτή για κάθε καλλιτέχνη που έχει να παρουσιάσει αξιόλογο έργο, ανεξάρτητα εθνικότητας, δεδομένου ότι θεωρούμε πανανθρώπινα τους δημιουργούς της τέχνης μια μεγάλη οικογένεια. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να απαξιώσουμε και να μην δεχθούμε κοντά μας, έναν αξιόλογο καλλιτέχνη και να μην τιμήσουμε την προσφορά του, κρίνοντας μόνο την καταγωγή του.
Αν και η Ένωση έχει εξασφαλίσει ήδη και την υποστήριξη διεθνών οργανισμών και ιδρυμάτων, παραμένει ακλόνητη αντίληψη μας πως η δύναμη της βρίσκεται στον καθένα από εσάς και στην υποστήριξη σας. Ελάτε κοντά μας να δημιουργήσουμε ένα δυνατό δίκτυο προώθησης κάθε καλλιτεχνικής δημιουργίας και ένα παραγωγικό φυτώριο από το οποίο θα επιτραπεί στις νέες γενιές να ανασύρουν τους κρυμμένους εν δυνάμει καλλιτέχνες.
Στην διάθεση όλων σας και ο ιστότοπος www.texnon-elefsis.blogspot.gr στον οποίο μπορεί ο καθένας ελεύθερα να παρουσιάσει στην αντίστοιχη κατηγορία κάποιο δείγμα της δουλειάς του.